BLOEMOPLEIDING

Voor wie

De Bloemopleiding is een volwaardige opleiding, speciaal voor volwassenen die van bloemen houden en het bloemistenvak van A tot Z willen leren. Als jij bereid bent om jezelf 100% in te zetten, dan stomen wij jou klaar om in de bloemenbranche aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld in een bloemenzaak of tuincentrum. Of wat dacht je van een eigen onderneming, je eigen atelier of het verzorgen van workshops en als freelancer aan de slag? Wij houden je niet tegen om je aan te melden voor de Bloemopleiding!

Om in aanmerking te komen voor de Bloemopleiding, moet je 19 jaar of ouder zijn, met minimaal een startkwalificatie (mbo 2) of aantoonbare kennis en vaardigheden op vergelijkbaar of hoger niveau.

Dit staat je te wachten

De opleiding duurt twee jaar, waarbij je een dag in de week op ons prachtige opleidingscentrum te vinden bent; een bijzondere locatie vol natuurbeleving aan de rand van het bos. Een zeer inspirerende plek, waar creativiteit gaat stromen en waar je de vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je gaat creatief (bijna meditatief!) aan de slag met technieken die je kunt inzetten in al je toekomstige bloemwerken.

De Bloemopleiding staat voor kwaliteit. Tijdens theorie- en praktijklessen krijg je het bloemenvak op een professionele, ongedwongen en respectvolle manier aangeleerd door meesterbinder Ria Derks en erkend bloemsierkunstenaar Moniek Koopmans. Wij bieden onderwijs van nu en we streven ernaar om het maximale uit jou als deelnemer te halen, zowel op vaktechnisch als persoonlijk vlak. Dat proces loopt altijd parallel en is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bloemenvak is tenslotte: werken met je hoofd, je hart en je handen, met in je achterhoofd de duurzaamheidsgedachte die als een rode draad door de opleiding loopt. De gedrevenheid van onze gepassioneerde vakdocenten is alom voelbaar.

Oke, even concreet:

De tweejarige vakopleiding bestaat uit theorie- en praktijklessen. Per jaar werk je met 4 modulen. Het jaar wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van je diploma mag je jezelf vakexpert noemen.

Leerjaar 1:

Praktijk: In dit jaar leer je het binden van boeketten, schaal-/ vaasschikkingen, rouwbloemwerk, bruidsbloemwerk met de daarbij horende technieken. Zoals: bindtechnieken, steektechnieken, draadtechnieken.

Theorie: Plantenkennis, productkennis, verkooptechniek, esthetische vormgeving en etaleren & presenteren.

Leerjaar 2:

Praktijk: Alle opdrachten zijn een verdieping. Er worden hogere eisen gesteld aan het gemaakte bloemwerk. Naast de schikkingen en bloemcreaties ga je aan de slag met projectmatig bloemwerk.

Theorie: Esthetische vormgeving, etaleren & presenteren, bedrijfskundige aspecten, ondernemer skills.

Tijdens de opleiding kun je je kennis en vaardigheden toepassen en verder ontwikkelen in de praktijk. Bijvoorbeeld door middel van een stage of door mee te helpen tijdens bloemprojecten van vakgenoten.

De investering:

De totale investering per jaar is nu scherp geprijsd op 1850 euro. Kosten zijn inclusief lesmateriaal en examen. Exclusief gereedschap en materialen zoals bloemen, groen en andere decoratie. Minimale deelname is 5 personen. Vol = vol!

Voordeel op de kosten voor de vakopleiding is dat je géén BTW hoeft te betalen omdat we een geregistreerde onderwijsinstelling zijn.

Meer informatie